Microsoft Teams Uygulaması Kurulum
1. Microsoft Teams uygulamasını indirmek için bu linki kullanabilirsiniz.

2. Sayfanın alt kısmınada bulunan “İş ve Okul için Teams” versiyonunu kullandığınız işletim sistemi için indiriniz.

3. Bu aşamada @itu.edu.tr uzantılı mail adresi ile giriş yapılır.

4. Hesabınızı giriş yaptıktan sonra uygulamanın sol tarafında bulunan Teams seçeneğine geldiğinizde karşınza bu şekilde arayüz gelmektedir. Yukarıda gördüğünüz gruplar üniversite mail adresileri ile oluşturulmuş ve herkese açık olan gruplardır. Grupa katılım sağlamak için talep oluşturmanız gerekmektedir.

5. Yeni bir grup oluşturmak için üst tarafta bulunan “Join a team” seçeneğinin yanındaki “+” işaretine tıklanır.

6. Oluşturulan takım için template seçimi yapılır.

7. “Private” seçeneği ile gizli bir grup oluşturabilir ya da “Public” seçeneği ile herkese açık bir grup oluşturulur.

8. Takım ismi vermek zorunludur, bu kısım boş geçilemez. Açıklama kısmı isteğe bağlı oluşturulur.

9. Oluşturduğunuz sınıf için toplantı oluşturmak için yukarda bulunan kamera ikonuna tıklanır.

10. Anlık toplantı oluşturmak için “Meet now” seçeneğine tıklanır.

11. Bu seçeneğin ardından karşınıza yukardaki ekran gelmektedir. Bu ekrandan toplantı için bilgisayar özellikleri düzenlenir. Daha sonrasında “Join now” seçeneğine tıklanır.

12. Oluşturduğunuz toplantı için 3 farklı davet oluşturabilirsiniz. İlk seçenek olan “Copy meeting link” seçeneğine tıkladığınızda, toplantı linki kopyalanır. Bu linki toplantıya davet etmek istediğiniz kişiler ile paylaşabilirsiniz.
13. “Add participants” seçeneği ile Office 365 Hesabını Aktif olan kişileri görüntüler ve toplantı daveti gönderilir. Davet göndermek istediğinizi kullanıcı adı ile ya da İsim Soyisim olarak arama yapılır.

14. “Share via default email” ile kullanıcıların mail hesaplarına davet gönderebilirsiniz.

15. Bu kısımda “Schedule a meeting” olarak farklı seçenek bulunmaktadır. Bu kısımda sorun yaşıyorsan Bilgi İşlem Daire Başkanlığını arayabilir ya da yardım bileti oluşturabilirsiniz.

16. Olutşurduğunuz toplantı için farklı özellikler belirleyebilirsiniz. Bu şekilde oluşturduğunuz toplantıları, uygulama içerisinde bulunan takvim üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Bu kısımı görüntülemekte sorun yaşıyorsanız Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile iletişime geçiniz.

17. Oluşturlan toplantını kaydını almak için üst menüde “More” yazan kısıma tıklanır. “Record and transcribe” başlığı altından “Start recording” seçeneğine tıklanır. Kayıdı durdurmak için aynı işlemler uygulanır, “Stop recording” seçeneği ile kayıt durdurulur. Konuklar veya şirket/okul dışındaki kullanıcılar toplantıları kaydedemez. Toplantı kayıtları 120 gün tutulmaktadır.

18. Geçmiş kayıtları görüntülemek için “Teams” sayfası açılır daha sonrasında, üst menüde bulunan “Files” seçeneğine tıklanır. Bu kısımda “Recordings” dosyası içerisinde kayıtlarınız görebilirsiniz.

19. Alınan bu kayıtları indirebilir, paylaşabilir veya silebilirsiniz.
20. Toplantı içerisinde kısıtlamlar oluşturabilirsiniz. Bunun için ekranın üst bölümde bulunan “More” seçeneğine tıklanır. Daha sonrasında “Settings” kısmından “Meeting options” seçeneği açılır.

21. Nu kısımdan kullanıcıların Mikrofon, kamera özelliklerini kısıtlayabilirsiniz. Ekran paylaşımlarını da istediğiniz kişilere verebilirsiniz.

22. Ekran paylaşımı yapan kişinin bilgisayarına müdahale edebilirsiniz. Bunun için öncelikle paylaşandan izin almaktasınız.

23. Bu şekilde ekran paylaşılan kişinin bilgisayarından istenilen işlemler yapılabilmektedir.

24. Ekran yansıtımı gerçekleştırmek için, toplantı içerisinde üst kısımda bulunan menüde “Share” seçeneğine tıklanır. Daha sonrasında gelen ekranda paylaşılmak istenilen ekran veya uygulama seçilir.
